Verantwoording onderzoek

De Learning & Development Monitor 2021 is een kwantitatief onderzoek van leerplatform Studytube, uitgevoerd door onderzoeksbureau Motivaction (label Sparkey – HR Strategy & Insights). Het doel: een stand van zaken geven op het gebied van leren en ontwikkelen bij Nederlandse bedrijven, en op lange termijn L&D-trends ontdekken en duiden.

Voor deze editie werden 1.129 respondenten bevraagd, waarvan 421 HR-professionals, 250 leidinggevenden en 458 medewerkers. Op het moment van deelname werkten alle ondervraagden voor organisaties met 200 of meer werknemers. De dataverzameling gebeurde via een online vragenlijst tussen 21 september en 6 oktober 2020.

Over Studytube

Studytube wil dat alle werknemers hun volledige potentieel realiseren. Ons complete leerplatform maakt dat mogelijk, dankzij een rijkgevulde online trainingsbibliotheek, een uitgebreid extern opleidingsaanbod en een gebruiksvriendelijke auteurstool waarmee je zelf je eigen leercontent kan aanmaken. Kortom, bij ons vind je alles voor jouw ontwikkeling onder één dak.

Over Motivaction

Al sinds hun oprichting in 1984 bestudeert onderzoeksbureau Motivaction de motieven en drijfveren die schuilgaan achter bepaalde gedragspatronen. Samen met hun opdrachtgevers gaan ze op zoek naar de beste oplossing voor een vraagstuk, en leveren ze inspirerende inzichten en analyses, die op hun beurt marketingstrategieën kunnen beïnvloeden en bijsturen.

Ontdek het meest inspirerende leerplatform van Nederland!

Facebook Twitter LinkedIn