Leerbudget stijgt in de industrie, bouw en logistiek

Coronacrisis weegt niet overal even zwaar door

De 421 HR-professionals in de onderzoeksdoelgroep vertegenwoordigen diverse, uiteenlopende sectoren van de arbeidsmarkt. Volgens de gemiddelden over de branches heen ziet 25% van de HR-professionals hun leerbudgetten krimpen, maar het precieze plaatje per sector toont sterke verschillen.

Zo zijn er enkele opvallende uitschieters in de zakelijke dienstverlening (waar men meer bespaart dan elders) en in de industrie, bouw en logistiek (waar er juist méér geld beschikbaar is).

Zakelijke dienstverlening 36% van de HR-professionals in de zakelijke dienstverlening geeft aan dat hun leerbudget gekrompen is als gevolg van de coronacrisis.


"Door de coronacrisis zagen we ons leerbudget behoorlijk krimpen. Zonde, want in dit onzekere klimaat is het voor flexkrachten belangrijker dan ooit om zich via scholing duurzaam inzetbaar te maken."

Franciska van Pinxteren

Specialist Duurzame Inzetbaarheid bij The Adecco Group

Overheid 69% van de HR-professionals bij de (lokale) overheid zegt dat hun leerbudget nu even groot is als vóór de opkomst van het coronavirus.


"Lokale overheidsorganisaties moeten investeren in de scholing van hun medewerkers om bij te blijven met alle veranderingen in hun werkveld. Daarom willen wij leren en ontwikkelen volop stimuleren – ook tijdens deze crisis."

Sandra Veerman

Programmamanager Leren & Ontwikkelen bij Provincie Gelderland

Industrie, bouw en logistiek 18% van de HR-professionals in de industrie, bouw en logistiek kunnen rekenen op een (veel) groter leerbudget dan bij de start van de coronacrisis.


"De bouwsector blijft voortdurend innoveren. Robotisering, verduurzaming en digitalisering blijven onze aandacht opeisen, en alleen door middel van trainingen en efficiënte kennisdeling kunnen we die technologische ontwikkelingen bijbenen."

Danny Buma

Hoofd Learning & Development bij Van Wijnen

Dit wil je wellicht ook weten...

Lees nog meer over Learning & Development in onze e-books en whitepapers. Je vindt ze terug op onze website.

Ontdek het meest inspirerende leerplatform van Nederland!

Facebook Twitter LinkedIn