Leerbudgetten en -tools

We hebben geld, maar we weten niet hoeveel

Nederlandse bedrijven willen hun personeel laten leren en ontwikkelen via leerbudgetten en de juiste infrastructuur, maar niet iedereen is daarvan op de hoogte.

Het leerbudget: een grote onbekende

Verzilvering van het leergoud

Uit het oog, uit het hart

De leeromgeving: onbekend maakt onbemind

Voor de Studytube Learning & Development Monitor 2021 ondervroegen we 1.129 respondenten, waarvan 421 HR-professionals (37%), 458 medewerkers (41%) en 250 leidinggevenden (22%). Op het moment van deelname werkten alle respondenten bij organisaties van 200 medewerkers of meer.

1.129 respondenten

Het leerbudget: een grote onbekende

Zowel bij medewerkers en leidinggevenden als bij HR-professionals heerst er een aanzienlijke onwetendheid over de precieze grootte van het leerbudget.

19% van de HR-verantwoordelijken weet niet hoe groot het leerbudget is

Verzilvering van het leergoud

De meeste Nederlandse bedrijven beschikken over een leerbudget voor hun medewerkers, maar op de bodem van het geldpotje blijven maar al te vaak euro's liggen.

61% van de HR-professionals besteedt 75% van het leerbudget (of minder)

Uit het oog, uit het hart

Een deel van het leerbudget blijft in de geldbuidel achter. Hoe komt dat? HR-verantwoordelijken, leidinggevenden en medewerkers zijn opvallend eensgezind over de hoofdoorzaak van het probleem.

51% van de leidinggevenden zegt dat de organisatie andere activiteiten belangrijker acht

De leeromgeving: onbekend maakt onbemind

HR-professionals willen ervoor zorgen dat medewerkers hun leerbudget kunnen benutten in een bedrijfsspecifieke online leeromgeving. Toch is niet iedereen daarvan op de hoogte.

20% van de leidinggevenden weet niet welke leertools hun werkgever aanbiedt

Dit wil je wellicht ook weten...

In eerdere delen van de L&D Monitor 2021 onderzochten we o.a. de invloed van de coronacrisis op het leerproces en de verhouding tussen leerbeleid en -behoefte. Benieuwd naar nog meer cijfers, artikels en webinars over leren en ontwikkelen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Ontdek het meest inspirerende leerplatform van Nederland!

Facebook Twitter LinkedIn