
Leerbudgetten en -tools
We hebben geld, maar we weten niet hoeveel
Nederlandse bedrijven willen hun personeel laten leren en ontwikkelen via leerbudgetten en de juiste infrastructuur, maar niet iedereen is daarvan op de hoogte.
Voor de Studytube Learning & Development Monitor 2021 ondervroegen we 1.129 respondenten, waarvan 421 HR-professionals (37%), 458 medewerkers (41%) en 250 leidinggevenden (22%). Op het moment van deelname werkten alle respondenten bij organisaties van 200 medewerkers of meer.
1.129 respondenten

Het leerbudget: een grote onbekende
Zowel bij medewerkers en leidinggevenden als bij HR-professionals heerst er een aanzienlijke onwetendheid over de precieze grootte van het leerbudget.
19% van de HR-verantwoordelijken weet niet hoe groot het leerbudget is
Verzilvering van het leergoud
De meeste Nederlandse bedrijven beschikken over een leerbudget voor hun medewerkers, maar op de bodem van het geldpotje blijven maar al te vaak euro's liggen.
61% van de HR-professionals besteedt 75% van het leerbudget (of minder)
Uit het oog, uit het hart
Een deel van het leerbudget blijft in de geldbuidel achter. Hoe komt dat? HR-verantwoordelijken, leidinggevenden en medewerkers zijn opvallend eensgezind over de hoofdoorzaak van het probleem.
51% van de leidinggevenden zegt dat de organisatie andere activiteiten belangrijker acht
De leeromgeving: onbekend maakt onbemind
HR-professionals willen ervoor zorgen dat medewerkers hun leerbudget kunnen benutten in een bedrijfsspecifieke online leeromgeving. Toch is niet iedereen daarvan op de hoogte.
20% van de leidinggevenden weet niet welke leertools hun werkgever aanbiedt
Dit wil je wellicht ook weten...
In eerdere delen van de L&D Monitor 2021 onderzochten we o.a. de invloed van de coronacrisis op het leerproces en de verhouding tussen leerbeleid en -behoefte. Benieuwd naar nog meer cijfers, artikels en webinars over leren en ontwikkelen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!