L&D Monitor 2021

Terugblik


Heb jij de drie vorige delen van de Studytube L&D Monitor 2021 al gelezen?

De impact van de coronacrisis op L&D

In het eerste deel van de Studytube L&D Monitor 2021 keken we naar de precieze impact van de coronacrisis op leren en ontwikkelen bij Nederlandse bedrijven.

De resultaten logen niet: het coronavirus heeft duidelijke sporen achtergelaten in de manier waarop we leren, en in de hoeveelheid middelen die we daarvoor ter beschikking hebben. Online leren lijkt meer dan ooit een blijver.

Wil je graag meer weten? Goed nieuws! Al die boeiende onderzoeksresultaten vind je slechts één muisklik verder.

Beleid versus behoefte

In het tweede deel van de Studytube L&D Monitor 2021 ontdekten we dat bijna één derde van de Nederlandse bedrijven geen leerstrategie heeft geformuleerd.

Die keuze blijft niet zonder gevolgen. Organisaties mét een leerbeleid scoren op allerlei punten beduidend beter dan hun collega's zonder beleid. Ondernemingen zonder strategie zien hun toekomst als bedrijf dan ook somber in.

Meer weten? Je kan alle resultaten en bijbehorende duiding lezen via de onderstaande knop.

Lerende organisatie: Wie voert de regie?

Het derde deel van de Studytube L&D Monitor 2021 focuste op de uitvoering van leerbeleid, en hoe er al eens haperingen optreden op de weg tussen theorie en praktijk.

Omdat het soms onduidelijk is wie welke rol speelt bij de executie van de L&D-strategie, verloopt het leerproces niet altijd even soepel. Daarbij schat HR de situatie veel rooskleuriger en optimistischer in dan de medewerkers en hun managers.

Wil je graag meer duiding lezen? Klik op de onderstaande knop om toegang te krijgen tot alle informatie bij de cijfers.

Dit wil je wellicht ook weten...

In eerdere delen van de L&D Monitor 2021 onderzochten we o.a. de invloed van de coronacrisis op het leerproces en de verhouding tussen leerbeleid en -behoefte. Benieuwd naar nog meer cijfers, artikels en webinars over leren en ontwikkelen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Ontdek het meest inspirerende leerplatform van Nederland!

Facebook Twitter LinkedIn