Verantwoording onderzoek

De Learning & Development Monitor 2021 is een kwantitatief onderzoek van leerplatform Studytube, uitgevoerd door onderzoeksbureau Motivaction (label Sparkey – HR Strategy & Insights). Het doel: een stand van zaken geven op het gebied van leren en ontwikkelen bij Nederlandse bedrijven, en op lange termijn L&D-trends ontdekken en duiden.

Voor deze editie werden 1.129 respondenten bevraagd, waarvan 421 HR-professionals, 250 leidinggevenden en 458 medewerkers. Op het moment van deelname werkten alle ondervraagden voor organisaties met 200 of meer werknemers. De dataverzameling gebeurde via een online vragenlijst tussen 21 september en 6 oktober 2020.

Over Studytube

Studytube wil dat alle werknemers hun volledige potentieel realiseren. Ons complete leerplatform maakt dat mogelijk, dankzij een rijkgevulde online trainingsbibliotheek, een uitgebreid extern opleidingsaanbod en een gebruiksvriendelijke auteurstool waarmee je zelf je eigen leercontent kan aanmaken. Kortom, bij ons vind je alles voor jouw ontwikkeling onder één dak.

Over Motivaction

Al sinds hun oprichting in 1984 bestudeert onderzoeksbureau Motivaction de motieven en drijfveren die schuilgaan achter bepaalde gedragspatronen. Samen met hun opdrachtgevers gaan ze op zoek naar de beste oplossing voor een vraagstuk, en leveren ze inspirerende inzichten en analyses, die op hun beurt marketingstrategieën kunnen beïnvloeden en bijsturen.

Wordt vervolgd...

De L&D Monitor 2021 leverde vier fascinerende onderzoeksrapporten op: over de invloed van de coronacrisis op het leerlandschap, de verhouding tussen leerbeleid en -behoefte, de uitvoering van de leerstrategie, en de budgetten die daarbij komen kijken.

Nu is het tijd om al die resultaten te bundelen in één overkoepelend volume, dat je een volledig en gedetailleerd overzicht biedt van het Nederlandse leerlandschap anno 2021.

Wil jij dat rapport als eerste ontvangen in je inbox? Of ben je benieuwd naar nog meer cijfers, artikels en webinars over leren en ontwikkelen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Ontdek het meest inspirerende leerplatform van Nederland!

Facebook Twitter LinkedIn