Van verbazing naar verbetering


"Er is werk aan de winkel voor HR en het middenkader, maar bij Studytube zien we elke dag weer dat iedere onderneming kan uitgroeien tot een lerende organisatie."

Homam Karimi

CEO Studytube

Een leercultuur voor iedereen

Verbazing. Verwondering. Verrassing. Vier onderzoeksrapporten lang, tijdens de nauwkeurige doorploeging van alle resultaten, deed de Studytube L&D Monitor 2021 ons regelmatig grote ogen opzetten.

Bij Studytube weten we dat elke medewerker talent heeft, en dat hij of zij die expertise via een gericht leerbeleid optimaal kan ontplooien en benutten. Onze monden vielen dus collectief open toen we lazen dat slechts 70% van de organisaties zo'n strategie heeft geformuleerd. Amper 32% van de werknemers voelt zich gestimuleerd om te leren.

Nu lees ik dan weer dat leidinggevenden – cruciaal in de uitvoering van het leerbeleid – L&D een lage prioriteit geven en soms niet eens op de hoogte zijn van de beschikbare budgetten en hulpmiddelen. Dan lijkt een vitale leercultuur niet meteen dichtbij.

Er is dus werk aan de winkel voor HR en het middenkader, maar bij Studytube zien we elke dag weer dat iedere onderneming kan uitgroeien tot een lerende organisatie.

De verhalen van onze tevreden klanten blijven ons inspireren, en nu – na vier boeiende onderzoeksrapporten – nog meer dan ooit tevoren. Ik ben nu al benieuwd naar de aangename verrassingen van de L&D Monitor 2022.

Homam Karimi

CEO Studytube

Dit wil je wellicht ook weten...

In eerdere delen van de L&D Monitor 2021 onderzochten we o.a. de invloed van de coronacrisis op het leerproces en de verhouding tussen leerbeleid en -behoefte. Benieuwd naar nog meer cijfers, artikels en webinars over leren en ontwikkelen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Ontdek het meest inspirerende leerplatform van Nederland!

Facebook Twitter LinkedIn