Beleid versus behoefte

Zo leren we in 2021

Bijna één derde van de Nederlandse bedrijven heeft geen strategie voor Learning & Development. Wie wél een leerbeleid heeft focust op waarden die niet overeenkomen met de prioriteiten van (toekomstige) medewerkers. In dit onderzoeksrapport duik je dieper in de cijfers.

To L&D or not to L&D: grote verschillen

Geen L&D, geen toekomst

Gemiste kansen voor HR

1.129 respondenten

Voor de Studytube Learning & Development Monitor 2021 ondervroegen we 1.129 respondenten, waarvan 421 HR-professionals (37%), 458 medewerkers (41%) en 250 leidinggevenden (22%). Op het moment van deelname werkten alle respondenten bij organisaties van 200 medewerkers of meer.

To L&D or not to L&D: grote verschillen

De aan- of afwezigheid van een leerstrategie speelt een grote rol in de algemene gezondheid van een organisatie. Op diverse punten scoren bedrijven mét een leerbeleid namelijk opvallend beter.

Uitgelicht cijfer: 30% van de Nederlandse bedrijven heeft geen leerstrategie

Geen L&D, geen toekomst

Ondernemingen zonder leerstrategie schatten hun toekomst niet al te rooskleurig in. Voor een groot deel van de ondervraagden is het duidelijk: ingrijpende stappen zijn broodnodig.

Uitgelicht cijfer: 62% vreest dat ze geen talent meer zullen kunnen aantrekken

Gemiste kansen voor HR

Bedrijven met een leerstrategie bouwen dat beleid nauwkeurig op rond enkele centrale prioriteiten. Toch laat HR nog enkele kansen liggen bij de leerbehoeften van hun medewerkers.

Uitgelicht cijfer: 53% plaatst het behoud van medewerkers in de top 3

Dit wil je wellicht ook weten...

In dit tweede deel van de L&D Monitor ontdek je hoe L&D je bedrijfstoekomst minder onzeker maakt. Wil je echter ook weten wat de invloed is van de coronacrisis op L&D? Of welke rol leidinggevenden zouden moeten spelen in het L&D-beleid? Schrijf je dan in voor onze speciale L&D Monitor-nieuwsbrief en mis geen enkel cijfer!

De oplossing voor het ontwikkelen, verspreiden en afstemmen van kennis binnen organisaties.

Facebook Twitter LinkedIn