Waarom je L&D-strategie méér is dan een leerbeleid


"Investeren in de persoonlijke ontwikkeling van je medewerkers vraagt om een financiële inspanning, maar de oogst maakt je zoveel rijker."

Homam Karimi

CEO Studytube

Wie kennis zaait, oogst een mooie toekomst

Op het moment dat ik dit schrijf, zijn er bij mijn weten geen betrouwbare kristallen bollen op de markt. Wie de toekomst haarfijn wil voorspellen, kan eigenlijk maar rekenen op één zekerheid: alles zal anders zijn na de coronacrisis.

Gelukkig heb je geen kristallen bol nodig om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de diverse scenario’s die zich de komende jaren zullen afspelen in de samenleving – en in jouw branche. Een L&D-strategie kan je daarbij helpen.

Met een weldoordacht leerbeleid maak je immers niet alleen je werknemers duurzaam inzetbaar; je profileert je ook als een aantrekkelijke werkgever voor huidige en toekomstige personeelsleden. Bovendien is kennisdeling en -borging essentieel om bij te blijven met alle ontwikkelingen in de markt - nu én later.

Investeren in de persoonlijke ontwikkeling van je medewerkers vraagt dus om een financiële inspanning, maar de oogst maakt je zoveel rijker.

Zeg nu zelf: daar kan toch geen kristallen bol tegen op?

Homam Karimi

CEO Studytube

Dit wil je wellicht ook weten...

In dit tweede deel van de L&D Monitor ontdek je hoe L&D je bedrijfstoekomst minder onzeker maakt. Wil je echter ook weten wat de invloed is van de coronacrisis op L&D? Of welke rol leidinggevenden zouden moeten spelen in het L&D-beleid? Schrijf je dan in voor onze speciale L&D Monitor-nieuwsbrief en mis geen enkel cijfer!

De oplossing voor het ontwikkelen, verspreiden en afstemmen van kennis binnen organisaties.

Facebook Twitter LinkedIn