Leren en ontwikkelen in coronatijd

Minder budget, meer online

Het coronavirus heeft de manier waarop we leren en onszelf ontwikkelen ingrijpend veranderd. Leerbudgetten krompen, terwijl klaslokalen sloten en we nieuwe leervormen noodgedwongen omarmden. In dit rapport lees je hoe Nederlandse bedrijven daarmee omgaan.

Impact op het leerbudget

Leervormen nu en later

Verschillen tussen branches

1.129 respondenten

Voor de Studytube Learning & Development Monitor 2021 ondervroegen we 1.129 respondenten, waarvan 421 HR-professionals (37%), 458 medewerkers (41%) en 250 leidinggevenden (22%).

Impact op leerbudget

Nederlandse bedrijven zijn bereid om fors te investeren in de ontwikkeling van hun personeel (soms meer dan €2.000 per medewerker), maar bij een deel van hen neemt Covid-19 een stevige hap uit dat budget.

Leervormen nu en later

Online leren is populairder dan ooit, maar ook na de coronacrisis lijkt het onwaarschijnlijk dat we met z'n allen de klaslokalen weer zullen overspoelen.

Verschillen tussen branches

De impact van de coronacrisis op leerbudgetten weegt niet in elke sector even zwaar door. Welke industrieën moeten besparen? En welke branches zien hun middelen groeien?

Benieuwd naar méér cijfers?

Deze studie is slechts het eerste hoofdstuk in een vierdelige reeks boeiende onderzoeksresultaten. Wil jij graag op de hoogte blijven en elk nieuw rapport als eerste ontvangen? Schrijf je dan in voor onze speciale L&D Monitor-nieuwsbrief!

De oplossing voor het ontwikkelen, verspreiden en afstemmen van kennis binnen organisaties.

Facebook Twitter LinkedIn