Hoe corona ons dwingt om meer toekomstgericht te zijn


"Door onze competenties en vaardigheden aan te scherpen kunnen we boordevol vertrouwen de veranderingen verwerken die de toekomst ook ná corona voor ons in petto heeft."

Homam Karimi

CEO Studytube

Klaar voor een toekomst na corona

2020 zal voor eeuwig de geschiedenisboeken ingaan als het jaar van het coronavirus. Covid-19 legde onze maatschappij volledig lam. Verschillende landen gingen overal ter wereld op slot, en ineens zaten we allemaal thuis verplicht aan ons scherm gekluisterd, in een poging om het sociale beestje in ons te temmen. Pandemie of niet: we kunnen onmogelijk alle facetten van ons leven controleren. Wél kunnen we bepalen hoe we omgaan met de impact van de coronacrisis. Laten we het virus ons ontmoedigen? Of gaan we met opgeheven hoofd de toekomst tegemoet, en bereiden we ons voor op die onzekerheid met onze eigen wapens, namelijk kennis?

Door onze competenties en vaardigheden aan te scherpen kunnen we boordevol vertrouwen de veranderingen verwerken die de toekomst ook ná corona voor ons in petto heeft. Om- en bijscholing maken ons immers duurzaam inzetbaar: niet alleen ontdekken we verborgen talenten, maar we komen ook te weten hoe we die troeven in allerlei sectoren kunnen inzetten. Het is fantastisch om te zien hoe we massaal online leren hebben omarmd en zo buiten het klaslokaal aan die duurzame inzetbaarheid bleven en blijven werken. Zo komen hoop en houvast weer wat dichterbij. Je kan winkels en scholen sluiten, maar onze persoonlijke ontwikkeling is nooit in lockdown. Homam Karimi

CEO bij Studytube

Benieuwd naar méér cijfers?

Deze studie is slechts het eerste hoofdstuk in een vierdelige reeks boeiende onderzoeksresultaten. Wil jij graag op de hoogte blijven en elk nieuw rapport als eerste ontvangen? Schrijf je dan in voor onze speciale L&D Monitor-nieuwsbrief!

De oplossing voor het ontwikkelen, verspreiden en afstemmen van kennis binnen organisaties.

Facebook Twitter LinkedIn